Fractura de mandibula caine (ambele ramuri mandibulare rupte)

Fractura de mandibula constituie unul din cele mai frecvente leziuni ale oaselor capului la caine

In cazul de fata, pacientul nostru, in varsta de 12, ani a ajuns in clinica avand ambele ramuri mandibulare rupte (una fiind o leziune mai veche, aproximativ 4 luni, cealalta s-a produs cu 2 zile in urma), infectie a cavitatii bucale, resorbtie osoasa.

Medicii specialisti din cadrul VETZONE: dr. Gihan Arzoiu si dr. Andra Balan au realizat interventia chirurgicala prin care partile mandibulelor au readuse in pozitia normala.

In stabilirea diagnosticului au fost necesare, pe langa consultatia clinica realizarea unor radiografii pentru a observa daca exista si alte fracturi la nivelul mandibului, luxatii sau alte leziuni vizibile radiologic.

Este firesc, ca in astfel de cazuri animalul sa nu se poata alimenta, hidrata de aceea pacientului nostru i-a fost montata sonda nazoesoesofagiana in primul rand a putea imobiliza mandibula si a evita suprasolicitarea acesteia pana aparitia vindecarii.

Totodata, astfel de tuburi plasate in esofag sunt esentiale supravieturii si vindecarii rapide a unui animal.

Aceasta metoda, este justificata si de faptul ca, in lipsa unei diete normale, intestinul (mucoasa intestinala) in 48 de ore, incepe sa se atrofieze si sa permita astfel ca bacteriile din aceasta zona si toxinele acestora, sa traverseze intestinul si sa produca imbolnavirea grava a respectivului organism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *