Raritatea numită de oameni “Cel mai frumos cal din lume” . Galerie foto

Chiar când am ajuns la concluzia că nimic nu ne mai poate uimi, pe lumea aceasta, Mama Natură ne dă iarăşi un şah-mat! De data aceasta, ea ne surprinde cu Akhal Teke, una dintre cele mai frumoase rase de cai din lume!

Considerat de mulţi oameni mai elegant şi chiar mai frumos decât calul pur-sânge arab, Akhal Teke este cu adevărat imaginea unui cal care nu va fi uitat niciodată de cel care îl vede pentru prima dată în realitate. Akhal Teke este o rasă de cai a cărei vechime depăşeşte 3 000 de ani.

Originar din Turkmenistan, Akhal Teke, cunoscut şi ca Ahaltechin, este o creatură maiestuoasă, recunoscută în special pentru pilozitatea-i blondă, metalică şi strălucitoare.

Oamenii de ştiinţă susţin că, datorită genelor, pilozitatea fină şi strălucitoare a cailor Akhal Teke reflectă lumina, exact aşa cum face metalul.

Şi, dacă acest aspect nu v-a impresionat îndeajuns, aflaţi că Akhal Teke sunt şi foarte atletici, fiind extrem de buni sportivi. Rasa este una robustă, cu temperament și rezistență mare.

Mulțumită flexibilității, ahaltechinul este apreciat și folosit în probele dificile ale echitației, la sărituri și în cursele de galop.

În secolul doi înainte de Hristos, istoricul roman Oppian scria astfel despre ei:

„Aceşti cai, demni de cei mai puternici regi, au o înfăţişare uluitor de frumoasă, se mişcă lin sub călăreţ, şi nu acceptă uşor pedepsele. Capul lor are un profil aproape roman, iar coamele lor aurii zboară maiestuos în bătaia vântului”.

Ţinând cont de faptul că nu există mai mult de 1250 de exemplare în lumea întreagă, nu este de mirare că aceşti cai sunt numiţi “caii din rai”, de către chinezi.

Sursa: Bored Panda, Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *