Ruptura de ligament incrucisat – o alta abordare chirugicala. 

Max, bichon- la cea de-a doua interventie chirurgicala la VETZONE

Aceasta afectiune de care am mai vorbit in cazul altor pacienti de ai nostri poate fi abordata prin mai multe tehnici chirurgicale: TTA rapid, TPLO, TTA clasic, metoda „over the top”, sau metoda „tightrope”.
Max a mai fost operat la celalalt picior prin metoda „over the top”, metoda prin care s-a recuperat extraordinar de bine.
Am decis impreuna cu proprietarii sa abordam aceeasi metoda si la celalalt picior, care a fost diagnosticat cu ruptura de ligament incrucisat.
Metoda consta in construirea unui ligament prin prelevarea unei grefe din fascia muschilor respectiv din “fascia lata” .

Aceasta grefa este inserata pe deasupra ligamentului patelar, precum si prin spatele oaselor sesamoide ale femurului, conferind o stabilitate foarte buna articulatiei genunchiului.

Material VIDEO din timpul interventiei

Aceasta metoda are avantajele unui cost mai scazut fata de cele in care se folosesc implanturi si faptul ca se preteaza pentru caini cu o greutate redusa, de pana in 10 kg.
Avem convingerea ca Max se va recupera la fel de bine ca dupa prima lui interventie si va alerga fericit, pentru ca de energie nu duce lipsa .

Echipa:
Dr. Laurentiu Leica, 
Dr. Arzoiu Gihan, 
As. Brotea Costel – Anestezie
VETZONE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *