Cum sa ingrijiti un caine dupa ce a fost castrat

ETAPA 1:

Scoateti cainele la plimbare imediat ce ajungeti acasa. Plimbarea trebuie sa fie destul de lunga incat cainele sa urineze. Urmariti prezenta sangelui in urina, iar daca descoperiti acest simptom este bine sa contactati imediat medicul veterinar.

ETAPA 2:

Aveti grija ca masculul sa ramana calm si sa stea intr-o incapere linistita. De-a lungul intregii zile, acesta va resimti efectele anesteziei. Din acest motiv exista posibilitatea ca masculul sa isi petreaca intreaga zi dormind.

ETAPA 3:

Dati-i cainelui putina apa. Daca acesta nu vomita puteti sa ii oferiti si o cantitate mica de hrana uscata, la cateva ore inainte de culcare. Majoritatea cainilor va refuza sa manance in seara aceea, insa, daca pofta de mancare nu revine in 24 de ore trebuie sa anuntati medicul veterinar.

ETAPA 4:

Ajustati suportul pentru sustinerea gatului. Acesta trebuie sa fie destul de strans incat sa nu alunece, dar destul de larg incat cainele sa poata inghiti. Puteti scoate suportul pentru sustinerea gatului atunci cand dumneavoastra sunteti in preajma. In timpul noptii sau cand sunteti plecati cainele trebuie sa poarte acest suport pentru a nu leza incizia.

ETAPA 5:

Descurajati jocurile energice si activitatea fizica intensa cel putin 7 zile dupa operatie. In caz contrar exista riscul ca nivelul de presiune asupra suturii sa fie prea mare, fapt ce va duce la aparitia iritatiei si a durerilor.

ETAPA 6:

Asigurati-va ca incizia ramane uscata, dar nu incercati sa o curatati dumneavoastra. Umezeala in exces poate duce la deteriorarea permanenta a suturii, iar curatarea cu materiale nesterile poate cauza aparitia unei infectii.

ETAPA 7:

Monitorizati atent locul inciziei pentru a depista la timp inrosirea neobisnuita a locului, invinetirea, inflamarea sau acumularile purulente. Incizia trebuie sa arate la fel ca in ziua in care cainele a fost castrat. Verificati incizia de 2 ori pe zi, iar daca apar modificari anuntati imediat medicul specialist.

ETAPA 8:

Observati comportamentul cainelui dumneavoastra pentru a depista semne de durere sau depresie. Castrarea poate cauza iritatii minore, dar nu dureri intense. In aceste conditii cainele dumneavoastra se va intoarce la activitatile sale normale in doar cateva zile. Daca insa cainele pare sa se simta mai rau decat de obicei este recomandat sa va adresati medicului veterinar.

ETAPA 9:

Nu faceti baie cainelui 7 zile de la interventia chirurgicala si nu il periati timp de 14 zile. Incizia trebuie sa fie vindecata complet inainte de a peria, tunde sau coafa cainele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *