Barza- fracturi multiple

O multime de mituri si povesti frumoase se invart in jurul berzelor si este binecunoscut faptul ca aceste pasari se numara printre cele mai longevive pasari din lume, ajungand chiar si pana la varsta de 30 de ani.
A parcurs drum lung Fetesti-Constanta fiind gasita pe marginea strazii de oameni cu suflet care veneau in concediu, la mare, si nu au ramas indiferenti la suferinta ei.

Au preluat-o si au depus toate eforturile pentru a o salva. Le multumim pentru incredere si pentru gest! Astfel de oameni ne fac lumea mai frumoasa!
Din pacate toata stradania echipei noastre de a mentine acest exemplar in viata, a fost in zadar. Barza nu a supravietuit
Nu stim care a fost cauza ce a provocat aceste leziuni pacientului nostru insa a ajuns la Vetzone intr-o stare grava:
Fractura deschisa radius si ulna
Fractura deschisa femur

Pentru ca aripa era foarte afectata, s-a decis amputarea. In astfel de situatii berzele pot trai multi ani daca sunt tinute intr-un mediu sigur, insa, din pacate nu mai pot migra.

Pentru fractura de femur a fost facuta o alta interventie la care a fost necesar implant placuta cu suruburi, introdusa minim invaziv. Ambele interventii au fost realizate de dr. Gihan Arzoiu.

Asa cum v-am mai povestit si in alte cazuri
Operatia la pasari este foarte delicata din cauza faptului ca oasele la pasare contin acei saci aerieni
De aceea implanturile precum si calusarea osoasa se face mult mai greu decat la mamifere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *