SIDA pisicii (virusul imunodeficientei feline )

De SIDA pisicii ati auzit?
Tommy, un motan tanar ajuns la noi cu febra si cu limfadenita generalizata, adica toti ganglionii foarte mariti in volum.
Fiind nevaccinat si un plimbaret am inceput un minim de investigatii.
Am facut un test pentru cateva boli infectioase suspectate adica leucemia si virusul imunodeficientei feline (SIDA pisicii).
Din pacare rezultatul a fost pozitv la cea de a doua boala.

FIV sau virusul imunodeficiente feline se transmite de la o pisică la alta prin mușcătură sau zgârietură, astfel boala este mult mai frecventă la motanii agresivi, care se află în libertate, care au multe intercalații, lupte pentru a-și proteja teritoriul sau pentru a “cuceri” o femelă în călduri.

Exista tratament de sustinere cu interferon respectiv virbagen perfuzii si tratament de sustinere dar din pacate prognosticul este grav

❗SIDA pisicilor NU se transmite la om!
Deși este o boală foarte asemănătoare, este cauzată de un alt virus, care afectează doar animalele din familia felidelor, nu îmbolnăvește oamenii!
Speranța de viață la animalele infectate cu FIV este mai mică dacât la cele sănătoase.
Totuși, dacă boala este recunoscută din timp și organismul este susținut cu dietă corespunzătoare, vitamine și stilul de viață este una liniștită, fără prea mulți factori de stres, pisicile cu SIDA pot trăi mulți-mulți ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *