Utilizăm cookie-urile pentru a vă asigura că vă oferim cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, vom presupune că sunteți mulțumit de el.

Râia la pisici(scabia felina)

Raia la pisici, si sub numele de scabie felina, este cauzată de acarianul Notoedres cati.

🔎Raia la pisici, si sub numele de scabie felina, este cauzată de acarianul Notoedres cati.

🕷🕷Acesti "monstrii" microscopici se ataseaza in structurile pielii pisicilor dumneavoastra cand au contact direct, ca de exemplu momentul imperecherii cu alte pisici infestate. In timp ce toate pisicile pot contacta raia Notoedrica, aceasta este mai frecventa la felinele tinere si cele fara stapan.

Aceasta boala parazitara este extrem de contagioasa. Animalul va prezenta schimbari de comportament datorita pruritului, se va scarpina excesiv pana la producerea de rani, se vor dezvolta papule rosii (de aspectul unor cosuri mici), pielea se va ingrosa si incretii, iar la suprafata se vor forma cruste. Daca aceasta boala nu este tratată se va răspândi pe tot corpul. Parul pisicii va devenii mat si va cadea lasand zone de alopecie.

Tratamentul variază în funcție de nivelul investiției si anume cu produse pentru deparazitare externa, dar si imbaieri cu produse antiparazitare externe. Pentru a preveni raia este indicată deparazitarea periodica a pisicilor dumneavoastra si să feriți contactul cu pisici infestate cu scabie.

Râia la pisici. El este Pisi, un mascul din rasa europeană, gasit pe malul marii. Motanelul este pe maini bune acum si urmeaza cu succes tratamentul. Diagnostic si tratament ⤵️

👨‍⚕️Dr. Alex Stamate, Vetzone


Boli infectioase : Vetzone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *